Psykisk vold - find vejen til sund kærlighed


Projekt Råd til Livet tilbyder voldsramte kvinder økonomisk, juridisk og social rådgivning, som støtter og styrker kvinderne i at tage det første svære skridt mod et liv uden vold.

ØKONOMISK VOLD: Hjælp til selvhjælp


I Danmark udsættes 29.000 kvinder årligt for vold af deres partner, og i mange tilfælde bruges økonomien som et magtmiddel til at fastholde kvinden i forholdet.


Det er således afgørende, at kvinden får hjælp til at overskue sin økonomi, så hun kan opnå selvstændighed og blive mor for sine børn i et hjem uden vold. Det kræver overskud, både økonomisk og personligt.


Råd til Livet er derfor et sammensat projekt med økonomisk, juridisk og social rådgivning. Projektet er startet af Maryfonden, og drives i dag af Mødrehjælpen.


Læs mere på Maryfonden.dk

Det kan være svært at bryde ud af et psykisk voldeligt parforhold, hvis du ikke har penge til en ny bolig og til at forsørge dig selv og dine børn. Derfor kan økonomien blive en spændetrøje, der holder dig fast i den usunde relation. Du kan også blive udsat for økonomisk vold flere år efter et psykisk voldeligt forhold, hvis din ekspartner eksempelvis trækker bodelingen i langdrag eller lægger sager an mod dig, så du får udgifter til advokat.