Psykisk vold - find vejen til sund kærlighed


Exitcirklen er samtalecirkler for dig, der er udsat for psykisk vold, social kontrol, mobning og radikalisme i form af religiøs social kontrol.


Powerkvinderne samarbejder med Exitcirklen, der er Danmarks første samtalecirkler for mennesker som er udsat for psykisk vold, social kontrol, mobning og radikalisme i form af religiøs social kontrol.

 

'Exitcirklen - veje ud af psykisk vold' blev grundlagt i 2014 af religionssociolog, forfatter og kognitiv psykoterapeut Sherin Khankan.

 

Exitcirklen er Danmarks første samtalegrupper for mennesker, der er eller har været udsat for psykisk vold . Formålet er at tilbyde forebyggende og genopbyggende samtalegrupper rettet mod psykiske voldsofre.

 

Exitcirklen er den første NGO i Danmark, der sætter psykisk vold på dagsordenen. Organisationen har 70 frivillige og 20 ugentlige samtalegrupper i Danmark i henholdsvis København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense, Hillerød og Køge. I 2021 startede en gruppe for mænd og efter sommeren 2021 opstarter Exitcirklen grupper på Bornholm.

 

Psykisk vold er stærkt tabuiseret, og mennesker, der udsættes for psykisk vold, er som konsekvens heraf socialt udsatte og marginaliserede. Undersøgelser viser, at psykiske voldsofre ofte lever isoleret og mangler viden om deres rettigheder og hvor, de kan søge hjælp.

 

Ensomhed, depression, angst, stress, PTSD og selvmordsforsøg er blot nogle eksempler på alvorlige følgevirkninger af psykisk vold, hvilket igen kan resultere i, at nogle føler sig nødsaget til at droppe ud af deres uddannelse eller opsige deres arbejde.

 

Exitcirklens primære arbejde

Exitcirklen er primært tænkt som et forebyggende projekt med fokus på tidlig indsats, men bliver i dag også benyttet genopbyggende af mennesker, som har været på krisecentre og/eller er undsluppet den psykiske vold i et parforhold, ægteskab eller i barndommen.

 

Exitcirklen kan kontaktes her:

 

Telefon: 93803948

Send en mail til Exitcirklen >>


Besøg Exitcirklen.dk >>

Sherin Khankan er initiativtager til, forkvinde for og daglig projektleder af Exitcirklen, som hjælper kvinder, der er udsat for psykisk vold og social kontrol.